Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepelj velünk!

A karácsony legnagyobb öröme a meghitt készülődés. Nemcsak drága ajándékokkal lephetjük meg szeretteinket, és nem kötelező készen kapható díszekkel csillogást és ünnepet varázsolni.

A következőkben pár nagyon egyszerűen elkészíthető csecsebecsét szeretnék bemutatni, és megosztani veled, veletek, aki betértetek hozzám.

Készülődjünk együtt! :)

Csillag

PICT0475.JPG Kellék: -sárga, vagy arany színű lap

-12 cm hosszú aranycérna, vagy szalag

-aranycsillámos üvegfesték

-ragasztó

 

Csillag alakú sablont készítünk keményebb papírból. A sablon készítésénél ügyeljünk arra, hogy a csillag a középvonalától szimmetrikus legyen, hogy a továbbiakban a ragasztásnál jól illeszkedjenek a lapok. Arany, vagy sárga színű kétoldalas kartonból, vagy színes papírból 4 db csillagot vágunk ki. félbehajtjuk őket függőlegesen, és 2-2 csillagot a hajtásig összeragasztunk, majd a másik kettőt egymásba illesztjük őket úgy, hogy a csillag belsejébe belehelyezzük a szalagot.

 

Gyöngydíszek

PICT0494.JPGKellék: -sárga, arany, piros, fehér színű 4 mm-es gyöngyök

-színes 2mm-es gyöngyök

-színes hosszúkás gyöngyök

-dróthuzal

 

Csillag:

PICT0492.JPG 60 cm hosszú dróthuzalra 19 nagy méretű gyöngyöt fűzünk, majd középen a két végét összetekerve kör alakot formázunk belőle. Balra is és jobbra építkezünk a dróthuzallal úgy, egy-egy szálára a drótnak felhúzunk 2 kerek, 1 hosszú, 1 kerek, 1 hosszú, majd ismét 2 kerek gyöngyöt, és a kör 3. gyöngyszemébe visszavezetjük a huzalt. Ezt balra a dróttal és jobbra is megismételjük annyiszor, amíg csillag alak ki nem alakul. Végül a 2 szál drótot összetekerjük, és akasztót alakítunk ki belőle.

Jégcsap, vagy spirál:

60-70 cm hosszú drótra, sorra egymás után gyöngyöket fűzünk. a kezdeténél és a végénél kisebb szemeket, középen nagyokat. Mikor 60 cm hosszan felfűztünk, a végét lezárjuk és akasztót alakítunk ki belőle.

Elkezdjük spirál alakban szorosan feltekerni a gyöngysort. eleinte egészen kicsi körben, majd egyre nagyobbra. végül megint kicsire.

Ha jégcsapot szeretnénk, fehér, világoskék szemekből készítsük. Lehet különleges gyöngyszemeket is kapni, abból még szebb.

PICT0488.JPGJégvirág:

Ezt a mintát gyakorlott fűzőknek, vagy 10-12 éveseknek ajánlom. Óvodásoknak ez a minta nehéz lehet, ugyanis nekik a finom motorikus mozgásunk (kéz-, ujjügyesség) még nem eléggé fejlett.

Több részből tevődik össze a jégvirág. Először a központi részt készítjük el. 6 nagyon gyöngyszemet köralakban a kb. 60 Cm-es drótra fűzünk. A 2 drótszálra egyszerre 1 hosszúkás gyöngyöt húzunk fel., majd külön- külön 1-1 kicsi kereket, hosszúkásaz, nagy kereket, hosszút, kicsi kereket, hosszút, és a kör következő gyöngyszemébe visszavezetjük úgy, hogy a lefűzött hosszúkáson is visszavezetjük. Onnan fog indulni ugyanez a sor. Balra is, jobbra is építkezünk, míg középen az alakzat nem találkozik. aztán a jégvirág oldalágait formázzuk meg. a 2 drótszálra egyszerre 1 hosszú gyöngyöt vezetünk, aztán külön-külön is 1-1-et. 1 kis gyöngyszemmel a hosszú gyöngyön visszavezetjük a huzalt mindkét oldalról középre, így kialakultak a jégvirág oldalágának első ágacskái. Ezt 3x ismételjük, majd akasztót formázva lezárjuk a sort.

Következő ág kialakításához újabb kb. 30 cm drótra lesz szükségünk. A körből kiindulva a következő hosszú gyöngybe felvezetjük a 2 drótszálat. a 2 szálra egyszerre hosszú gyöngyöt fűzünk, majd külön-külön is, kis gyönggyel a hosszúkon visszavezetjük, és az előző ághoz hasonlóan kialakítjuk az oldalágakat. Ezt addig ismételjük, amíg el nem készül a virágunk.

 

A mappában található képek előnézete karácsony

 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2021 >>